Bindweefsel massage

Veel lichamelijke klachten worden veroorzaakt door de conditie van ons bindweefsel. Het menselijk lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit bindweefsel, dat in het gehele lichaam voorkomt.

Het bindweefsel zorgt voor/geeft:

  • het onderling verbinden van lichaamsdelen;
  • het ‘dichten’ van wonden (littekenweefsel);
  • steun en vorm;
  • stofwisseling;
  • afweer.

Omdat het bindweefsel zorgt voor stevigheid tussen de cellen, de weefsels en organen wordt het ook wel steunweefsel genoemd.

Bindweefsel massage is een intensieve massage die de doorbloeding van de huid activeert. Doordat bindweefsel massage de stofwisseling van de huid versnelt zal bovendien de productie van collageen en elastine worden gestimuleerd. Met als resultaat een betere huidconditie (steviger) en een betere opname van voedingsstoffen & afvoer van afvalstoffen.

De bindweefsel massage is een uitkomst bij het behandelen van klachten en geeft verlichting. Door middel van diverse bindweefsel massage technieken kunnen de klachten nader worden bekeken en behandelt.

Tijdens de (afslank) massage word er gebruik gemaakt van “cupping” techniek, als extra ondersteuning.

Een bindweefsel massage is zeer effectief en is toepasbaar op vrijwel alle huidtypen. Ben je op zoek naar een massage gericht op het herstelvermogen van de huid? Dan is een bindweefselmassage zeker wat voor jou.