Het Coronavirus

Op deze pagina proberen wij u op de hoogte te houden betreffende onze sluiting, nieuws/veranderingen hierover, informatie betreffende de brancheorganisaties ProVoet (M.Pedicure), ANBOS (Schoonheidsspec.) en het NGS (Sport-, Sportzorg- en Wellness Masseurs) rondom het Coronavirus.

Update persconferentie Corona virus!

Zoals u wellicht heeft vernomen tijdens de persconferentie van 6 mei mogen de contactberoepen vanaf 11 mei weer open gaan. De overheid heeft aangegeven dat het – met inachtneming van de juiste voorwaarden – weer veilig en verantwoord is om naar de Pedicure/Schoonheidsspecialiste/Masseur te gaan. De 1,5 meter samenleving is nieuw voor ons allemaal. Wij dienen te werken volgens de RIVM richtlijnen en de COVID-19 Hygiëneprotocollen van diverse brancheorganisaties (ProVoet, ANBOS, NGS) voor de pedicure/schoonheidsspecialiste/masseur. Wij willen deze richtlijnen strikt, naar behoren, navolgen binnen onze praktijk. Daarom hebben wij besloten om onze verbouwing eerst af te maken voordat wij weer open gaan. Wij hebben hiervoor gekozen om de gezondheid en veiligheid van onze cliënten te kunnen waarborgen volgens deze richtlijnen, Wij (her-)openen onze deuren weer op maandag 6 juli 2020 (o.v.) ! Uiteraard blijven wij tot die tijd voor u bereikbaar op Ma. t/m Vr. 9:00-12:00 (telefonisch, WhatsApp, e-mail) en kan u nog steeds bij ons terecht voor advies & het bestellen van producten. Wij hopen u vanaf maandag 6 juli weer te mogen verwelkomen. Take care & Be Safe!

Hoe luidt het advies van ProVoet en de overheid betreft het voortzetten van onze werkzaamheden?
ProVoet is de leden- en brancheorganisatie voor de (Medisch) Pedicures.

https://youtu.be/EWgq1ZyUBSI (Reclame ProVoet t.a.v. Corona)

Maatregelen kabinet aangaande de aanpak van het corona virus:
Pedicures en medisch pedicures hervatten werkzaamheden
De kogel is door de kerk: pedicures en medisch pedicures mogen vanaf maandag 11 mei 2020 de praktijken openen en de werkzaamheden hervatten. Zoals de meesten van jullie altijd al doen kan er alleen op afspraak worden gewerkt.
ProVoet adviseert om strikt volgens de covid-19 protocollen te werken. Voordat een cliënt wordt behandeld moet duidelijk zijn dat hij of zij geen klachten heeft die kunnen duiden op corona. Hanteer vooraf de triage-vragen die bovenaan de protocollen staan en controleer dit nogmaals kort vóór elke behandeling start.
De overheid gaat ervan uit dat pedicures en medisch pedicures werken conform de door de brancheorganisatie opgestelde covid-19 protocollen, zo berichtten zij aan ProVoet. Het is daarom van belang dat je je daaraan houdt om eventuele consequenties te voorkomen.

Hoe luidt het advies van ANBOS en de overheid betreft het voortzetten van onze werkzaamheden?
ANBOS is de leden- en brancheorganisatie voor de schoonheidsspecialiste.

Maatregelen kabinet aangaande de aanpak van het corona virus:
De overheid heeft zojuist, tijdens een persconferentie, aangekondigd dat de aangescherpte maatregelen voor contactberoepen worden versoepeld. Dat betekent dat schoonheidsspecialisten met ingang van 11 mei weer behandelingen mogen uitvoeren.

“We zijn blij dat het RIVM en het kabinet hebben toegezegd dat het weer veilig en verantwoord is om contactberoepen te mogen uitoefenen. Wij hebben er hard aan gewerkt en zijn er klaar voor.”, aldus ANBOS, de brancheorganisatie voor schoonheidsspecialisten.

Alleen op afspraak en zonder klachten.
De heropening van de sector gaat in op 11 mei met een ‘COVID-19 hygiëneprotocol voor schoonheidsspecialisten’, samengesteld op basis van o.a. de richtlijnen van het RIVM. Zo wordt het verplicht om alleen op afspraak te werken. Bij het maken van de afspraak, telefonisch of schriftelijk, zal gevraagd worden of de klant COVID-19-klachten heeft.

Klaar om veilig aan de slag te gaan
ANBOS: “Schoonheidsspecialisten behoren tot een beroepsgroep die al altijd gewend zijn aan zeer hygiënisch te werken. Iedereen is klaar om met het door ANBOS samengestelde protocol aan de slag te gaan. De consument kan erop vertrouwen dat ze bij de ANBOS schoonheidsspecialist in veilige handen is”.

Wel of geen persoonlijke beschermingsmiddelen?
Het kabinet geeft nu aan dat contactberoepen niet per se een mondneusmasker hoeven te dragen.

Omdat er eerder vanuit de overheid geen advies werd gegeven over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, heeft ANBOS, naast het verplichte hygiëneprotocol, een aanvullend advies over persoonlijke beschermingsmiddelen uitgebracht. “Dit advies kan naar eigen inzicht opgevolgd worden. Als de schoonheidsspecialist zelf besluit om meer maatregelen te willen nemen, dan kunnen ze dit advies als leidraad gebruiken. Wij zijn erg blij dat we weer aan de slag kunnen”, zegt ANBOS.

Hoe luidt het advies van het NGS en de overheid betreft het voortzetten van onze werkzaamheden?
Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) is de leden-, branche- en examenorganisatie van en voor alle sport-, sportzorg- en wellnessmasseurs in Nederland.

Maatregelen kabinet aangaande de aanpak van het corona virus:
Vanaf 11 mei mogen de contactberoepen, waaronder masseurs weer open.
We gaan de leidraad ‘masseren in de 1,5 meter samenleving’ nu definitief maken en jullie z.s.m. (met meer tips en adviezen toesturen) toesturen!
Uitgangspunten:

👉 Vooraf afspraak maken
👉 Stel vooraf vragen of iemand gezond is!