Hammam massage

De naam “hammam” komt van het Arabische woord “hamma”, wat “heetwaterbron” betekent. De hammam is een van oorsprong oosters badhuis waar mensen samenkomen voor religieuze reiniging, verzorging en ontspanning van lichaam & geest. De voorlopers van de hammam zijn de Romeinse en Griekse baden. Het bezoeken van de “hammam” was een belangrijk ritueel.

In Nederland zijn er voldoende kuuroorden waar je tegenwoordig een hammambehandeling kunt ondergaan, waarbij de eeuwenoude hammam tradities samenkomen met westerse technieken. Wanneer je gaat baden in authentieke badhuizen is het voor mannen en vrouwen gescheiden.

Deze mooie manier van masseren zorgt voor een diepe reiniging van het lichaam en geeft een dosis ontspanning voor de geest. Het is belangrijk om je huid goed te verzorgen. Zeker na een drukke & stressvolle periode. De lange halen en zachte knedingen tijdens de zeepmassage, afgewisseld met subtiele drukpuntmassage, geeft verzorging en ontspanning.

In plaats van de verwarmde granieten tafel in een kuuroord of badhuis, is de luxe hammam massage voor u vertaald naar een miniversie voor op de massagetafel. De mini hammambehandeling bestaat uit

  • een scrubbehandeling;
  • een lichaamspakking van rhassoul;
  • een wassing met schuim (uit een zeepzak);
  • een (warme) oliemassage.

Het scrubben gebeurd met een fijne scrubhandschoen. Na de modderpakking van rhassoul begint het zeepritueel.

De speciale olijvenzeep, die in een daarvoor bestemde zeepzak zit, geeft in combinatie met water en lucht een grote hoeveelheid zeepbellen af. De zeepzak word boven je lichaam uitgeknepen, waardoor een verneveling van zeep ontstaat. Je ligt als het ware onder een deken van zeep. Het lichaam wordt met de handen ingezeept.

Daarna gevolgd door een (warme) oliemassage. Een echte weldaad voor lichaam & geest!