Hotstone massage

Het masseren met hete stenen is een eeuwenoude lichaamsbehandeling vanuit de gedachte ‘Ziel, lichaam en geest zijn één’. Een hotstone massage zorgt ervoor dat het lichaam zich hersteld. Het helpt afvalstoffen af te voeren, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

De hotstone massage wordt veelal gegeven met afgeronde basalt stenen. Ze hebben meestal een temperatuur van tussen de 45 °C en 50 °C. Deze stenen houden de warmte lang vast, waardoor de warmte van de steen tijdens de massage goed in het lichaam kan trekken. Hierdoor werkt een hotstone massage dieper door in het spierweefsel dan een gewone massage. Dat geeft een extra ontspannende werking.

De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Het is effectief bij spierpijn, spierverstuikingen en spierspanningen. Het helpt ook bij een verminderde bloedcirculatie, bij rugklachten, menstruatiepijn.

Deze massagetechniek kan worden gecombineerd met andere behandelingen zoals een ontspanningsmassage of klachtgerichte behandelingen.

Als het buiten boven de 25 °C is, kan je beter geen hotstone massage ondergaan. Je lichaam kan dan niet genoeg afkoelen.