Ontstaan logo PuuurSen

Vaak word ons gevraagd hoe wij aan de naam “PuuurSen” zijn gekomen en waar de groene cirkel in het logo voor staat. Leuk! Dat gaan wij jullie vertellen. Daarna nog vragen? Mail of bel gerust!

Toen het idee van een eigen praktijk aan huis ontstond, zijn wij alle leuke woorden gaan opschrijven. Dat was het begin. Het puzzelen met verschillende woorden.

Wij hadden het steeds over “back to basic” is terug naar goede zorg & ontspanning voor je eigen lichaam en geest. Zo kwamen wij op de naam “Puuur”. Dat was een schot in de roos, ehm Zen cirkel, & voelde goed!

Zen vonden wij mooi & passen bij pure rust en ontspanning. De Z van zen vonden wij echter te hard. En aangezien onze achternaam met een S begint, werd het zen met een S. “PuuurSen” was geboren.

De groene cirkel in onze logo is de Zen cirkel, ook wel de cirkel van Enso genoemd. De cirkel (Enso) is het symbool van verlichting, kracht, het universum, het “alles”, de leegte.

De Enso staat in het Zenboeddhisme symbool voor de toestand van “leegte” inzicht. In deze toestand ziet men zichzelf en de wereld, zoals die werkelijk is. De opening in de cirkel is een onderdeel van het zijn, het bestaan, een onvolmaaktheid, eigen aan het bestaan.

Het schilderen van de Enso is een veel toegepaste meditatie oefening. Het is een expressie van het moment, het “nu”.

Hoe de cirkel wordt geschilderd, weerspiegelt de geestestoestand, de mentale en spirituele toestand, het evenwicht van de schilder, van de schilder zelf.

De open Enso staat dan ook voor de charme van de imperfectie van de dingen in het leven en het ophouden met streven naar perfectie. Het laat ons zien dat alle dingen perfect zijn zoals ze zijn en helpt ons bij de acceptatie van ‘dat wat is’….

OUD versus NIEUW 2020!

Oud logo in een nieuw jasje! De Z(S)en cirkel is rond. Normaal met een open stuk om imperfectie, zoals hierboven uitgelegd, van het leven aan te geven.

Voor mij is de cirkel in mijn nieuwe logo gesloten. Niet vanwege perfectie. Maar om aan te geven dat het zo goed is met 3 disciplines binnen mijn praktijk.

In 2020 op naar mijn diploma voor Schoonheidsspecialiste & het opdoen van verdere praktijkervaring. & bijscholing voor Medisch Pedicure en Massage.

PuuurSen
Massage – Medisch Pedicure – Schoonheid