Tekst gaat nog volgen voor onderstaande behandelingen.

Intakegesprek

Blauwdrukken

Pedicure behandeling

Pedicure behandeling Extra

Pedicure behandeling Cosmetisch

Pedicure behandeling Klachtgericht

Pedicure behandeling Medisch

Hierbij moet je denken aan Reuma, Diabetes, Spasme en/of verlammingen. Deze groep heeft een verhoogde kans op voetklachten waardoor het medisch noodzakelijk is om voetverzorging door een professional te laten verlenen.

Een Medisch Pedicure kan helpen bij het (preventief) signaleren van problemen door middel van de afname van een anamnese (intake), het uitvoeren van een voetonderzoek, het afnemen van een blauwdruk van uw voeten, het behandelen van klachten en het onderhouden van uw voeten.

Aan de hand van het voetonderzoek zal er een behandelplan worden opgesteld. Uw voeten kunnen dan op een juiste wijze behandelt worden. Vervolgens kan er gedegen advies worden gegeven ten aanzien van verzorging & producten.

Afhankelijk van de aandoening en pijnklachten gebruikt een medisch pedicure verschillende technieken en materialen om uw voetproblemen te behandelen.

Er kunnen specialistische technieken worden uitgevoerd om o.a. nagels te repareren, ingroeiende nagels/andere nagelgroei te begeleiden of om gevoelige drukplekken te verhelpen.

Wanneer men een verwijzing heeft van de Podotherapeut en aanvullend verzekerd is gelden er bepaalde regels. Voldoet u hieraan, dan dient u enkel de eigen bijdrage bij ons te betalen. Voor verdere uitleg kan ik u verwijzen naar deze website: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure

Pedicure behandeling Medisch Extra

Specialistische technieken

Specialistische technieken bestaat uit:
1) Nagelregulatie. Het plaatsen van beugels bij afwijkende nagelgroei of ingroeiende teennagels;
2) Ortheses maken voor de tenen (hulpstukken). Dit is een uitwendig gedragen hulpmiddel ter correctie van standsafwijkingen. Het beschermt en ondersteunt het bewegingsstelsel.
3) Nagelreparatie door middel van gel of acryl.  (bijv. afgebroken nagel weer maken door middel van sculpture). Dit is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Deze techniek helpt eveneens bij afwijkende nagelgroei en cosmetisch gezien te verfraaien;
4) Anti-druk techniek toepassen door middel van vilttechnieken om pijnklachten direct te verminderen of om een wond drukvrij te leggen.

Losse korte behandelingen