Tips Spierverzorging

Hieronder volgt informatie met betrekking tot spier gerelateerde klachten, die wij als masseur normaal gesproken behandelen (eventueel naast uw fysiotherapie behandelingen), waarvoor wij nu verzorgende tips geven om thuis te kunnen doen. Heeft u vragen mail ons gerust: info@puuursen.nl

Alle genoemde producten in onderstaande teksten zijn via ons te verkrijgen https://www.puuursen.nl/producten-bestellen/ .

Spierklachten
Nek- en schouderklachten zijn samen met (lage) rugklachten de meest voorkomende vorm van gewrichtsklachten. Het is vaak het gevolg van constant herhalen van korte bewegingen of een statische houding. Wat weer pijnlijke, stijve en overbelaste spieren veroorzaakt. Hoofdpijnklachten, die vaak het gevolg zijn van aanspanningen van de spieren,  kunnen ook ontstaan uit dit gebied.

TIP! Massage bij spierklachten
Wanneer je last hebt van spierpijn of stramme spieren in nek, schouders, onderrug of bijvoorbeeld van de peesplaat onderop je voet, dan kan je de spieren masseren door middel van een tennisbal.Je legt de tennisbal op de aangedane zijde (schouders, nek, onderrug) en je leunt tegen een muur aan. Voor de voeten leg je de tennisbal onder de voeten even op de grond. Daarna maak je kleine draaiende bewegingen. Maak 10 rondje en wissel dan van plek. Herhaal dit drie keer per aangedane zijde en 2x per dag.

Mocht dit niet lukken dan kan je ook je partner vragen om met de tennisbal op de aangedane zijde kleine rondjes te draaien. Op Youtube zijn hier talloze filmpjes over te vinden (in verband met auteursrechten kan ik deze hier niet op de website plaatsen).

Spierverzorging
Bij spierpijn, stramme spieren, kramp kunt u gebruik maken van een ondersteunend middel zoals F.I.T. Sportbalsem.Dit product werkt effectief (herstel) en preventief (voorkoming) tegen blessures. Eén van de ingrediënten heeft de eigenschap om, zodra deze het getraumatiseerde gebied heeft bereikt, de afvalstoffen (cytokinen) af te breken. Twee eigenschappen, van verhoogde doorbloeding en afbraak van afvalstoffen, geven snel na het opbrengen van F.I.T. Sportbalsem op het aangedane gebied al een verlichtend gevoel en pijndemping.

Wanneer gebruikt u F.I.T. Sportbalsem?
F.I.T. is alleen geschikt voor uitwendig gebruik en kan worden toegepast bij:

 • Sportblessures
 • Blessurepreventie voorafgaand aan een (sport)inspanning
 • Snel herstel na sport- en of excessieve inspanning
 • Artritis
 • Chronische pijn
 • Als basis voor medische tape constructies (Kinesiologische tape)
 • Pijn aan onderrug, heup en nek
 • Gewrichtspijn, schouderpijn
 • Spierpijn
 • Slijmbeursontsteking
 • Peesontsteking
 • Overbelaste spieren en verstuikingen
 • Ischialgiepijn (been)
 • Carpaaltunnelsyndroom
 • Fibromyalgiepijnen

Wanneer gebruikt u GEEN F.I.T. Sportbalsem?
Bij ander medicijngebruik: 
Mocht u op advies van uw medicus reeds een zalf gebruiken die corticosteroïden of andere stimulantia bevat, dan adviseert FIT International om dit niet te combineren met F.I.T. balsem.

F.I.T. Sportbalsem is optimaal effectief als het op het aangedane gebied wordt toegepast.

Kleine kinderen: 
Raadpleeg eerst een arts voor toepassing bij kinderen onder de 12 jaar.

Samenstelling:
AQUA, GAULTHERIA PROCUMBENS, EUCALYPTUS GLOBULUS, PARAFFINUM LIQUIDUM, GLYCERYL STEARATE, TURPENTINE, CETEARYL ALCOHOL, MENTHOL, GLYCERIN, SODIUM CETEARYL SULFATE, DIMETHICONE, CAMPHOR, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL, CI 19140, CI 42051, LIMONENE, BENZYL ALCOHOL, BENZYL BENZOATE

Dosering en gebruik
Toepassing:

 1. De huid reinigen met zeep en warm water.
 2. Maak de huid handdoekdroog.
 3. Breng een kleine hoeveelheid F.I.T. Sportbalsem aan op de huid en masseer deze zachtjes in totdat deze volledig door de huid is opgenomen.
 4. Herhaal dit -afhankelijk van de aandoening- drie tot vier maal per dag (ochtend/middag/avond/1 uur voor het slapen gaan).

Hoe lang en hoe vaak?
Zowel bij acute als subacute letsels wordt geadviseerd om deze balsem 3-4 maal per dag aan te brengen. Op open wonden mag men F.I.T. Sportbalsem niet aanbrengen, wel eromheen. Bij chronische klachten kan worden gestart met 3 maal per dag een behandeling en dit kan eventueel worden teruggebracht naar 2 maal per dag. De balsem kan onbeperkt worden aangebracht, afhankelijk van de intensiteit (niveau) van de pijn.

Verpakkingseenheid
F.I.T. Sportbalsem wordt geleverd in tubes van 100 ml.

Mogelijke bijwerkingen
Geen

Hoe dient F.I.T. bewaard te worden?
Bij kamer temperatuur (15-20 °C). Sluitklep goed afsluiten.

Houdbaarheid
30 maanden in de ongeopende verpakking. Na opening is F.I.T. Sportbalsem 1 jaar houdbaar.

Waar verkrijgbaar?
F.I.T. Sportbalsem is bij ons verkrijgbaar in tubes van 100 ml voor € 15,75.
Heeft u vragen mail ons gerust: info@puuursen.nl